Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

duminică, 28 februarie 2010

Biroul virtual si beneficiarii

In viziunea mea, cel putin utopica, despre orasul meu, prea multi isi revendica o bucata din el...eu imi prezint ideile si vreau un raspuns, pozitiv sau negativ, despre ce imi trece prin cap...comentariile voastre ma fac sa continui in acest demers si am nevoie de cat mai multe replici.
Nu am sa neg faptul ca sunt o persoana egoista si ca in primul rand vreau sa fiu eu multumit. Din respect fata de mine nu pot prezenta proiecte pe care sa nu le pot sustine si care sa nu implice un mod de a vedea si de a face lucrurile. Din aceasta cauza postarile mele vor fi la un interval destul de mare, cam doua saptamani, timp in care sa pot realiza o propunere minimala pentru zonele alese.
Important este sa putem realiza un dialog privind aceste zone si propunerile mele pentru ele. Comentariile voastre, oricare ar fi, vor primi raspuns cat mai rapid, ca si pana acum, cu detaliere sau orice alta interventie. Dialogul poate presupune puncte de vedere diferite, chiar opuse, dar genereaza in primul rand idei si posibilitatea de a descoperi un punct de vedere diferit. Am pretentia de a va argumenta punctul de vedere si de a va prezenta modul de perceptie a spatiului. As dori sa incercati sa va imaginati fiecare o propunere sau viziunea voastra despre zona aleasa si sa o relationati cu ce am propus eu.
Un oras este format, in aceasta viziune a mea, din oameni care au viziuni diferite, cateodata, asupra unui subiect. Modul de a accepta ideile unui "vecin"  ne transforma in oameni care pot genera o comunitate. Atat timp cat puteti comenta pe blog, puteti fi "vecini", oriunde v-ati afla in realitate. Imi propun sa ascult si sa raspund oricarui mesaj primit, in masura in care este un mod de a crea o comunitate, chiar si virtuala, care sa se implice prin idei. Am decis ca la perioade definite, sa fac un sondaj, prin care sa aflu ce zone v-ar interesa sa fie "remodelate" astfel incat sa va implic si in acest mod.
Cu speranta ca v-am trezit un pic din amorteala si am dat un impuls pentru a va implica, am sa astept cat mai multe comentarii pentru fiecare propunere.

4 comentarii:

armyuser spunea...

De acord şi aşteptăm cu interes Bucureştii posibili! Spor maxim!

popescu spunea...

lucrez, lucrez...nu pierd timpul. In curand voi prezenta o noua propunere

hero(dot)com spunea...

O intrebare si mai apoi propuneri (daca se permite deja acest lucru..).
Intrebarea ar fi: de ce ai ales Piata Decebal ca un loc al cartii? are o istorie in acest sens? iar daca nu, de ce ai simtit ca acesta ar fi un loc potrivit?

Iar printre propuneri, incepand cu zone cunoscute iar apoi doar cu simple locuri, haotice pentru mine:
- Piata Unirii (eu unul as vedea, in mod ideal desigur, fie o subtraversare a pietei pe directia Bdului Unirii, fie a Splaiului )
- Piata Revolutiei si as putea include si piata Salii Palatului
-Piata Romana(includ si spatiul de la gurile de metrou),
- Piata Victoriei
- Piata Garii de Nord si zona apropiata a Pietei Matache
- Piata de flori de la Chirigiu incluzand Vama Antrepozite, Palatul Bragadiru, Academia (cu siguranta Raiden ar fi foarte curios :D)
- Piata Obor (cu referire la piata agroalimentara si imprejurimile, nodul rutier fiind deja reconfigurat intr-un mod destul de reusit..)
- gaura imensa dintre Nerva Traian, pana la Biblioteca si incluzand chiar spatiul gol de pe partea nordica a Bulevardului Unirii
- Maidanul de la Razoare.

Prin zone haotice ma refer la perimetrele intersectiilor prost configurate unde se afla si mari piete agroalimentare: Pta Sudului,N.Grigorescu, Crangasi, Domenii sau Moghioros. Daca astfel de proiecte sunt din alta categorie si nu fac obiectul blogului, imi cer scuze ca le-am mentionat.
In orice caz, tin sa va felicit pentru aceasta initiativa unica si va urez la cat mai multi comentatori de specialitate, ca de cititori [de specialitate]nu cred ca o sa duceti lipsa :).

popescu spunea...

@hero(dot)com...sa o iau in ordine :)
1.propunerile sunt oricand binevenite
2.de ce un loc al cartii? din cate stiu nu exista o istorie a locului in acest sens...incerc doar sa dau o idee vaga de functiune pentru spatii pentru ca ceilalti sa-si poata inchipui ce ar putea fi...daca stai si enumeri un pic functiunile atunci incepi deja sa-ti inchipui cum ar putea fi spatiul (am sa spun eu cateva ca exemplu: librarii, anticariate, birouri pentru edituri si organizatii, mici ateliere, cafenele si baruri, sali de expozitie si pentru lansari, strada si piata ca loc pentru evenimente...si tot asa)...nu stiu daca Piata Decebal e un loc potrivit, pentru ca nu vreau sa fac o documentatie de urbanism (cu analize, statistici si avize necesare etc.) ci doar sa las imaginatia sa lucreze
3.toate propunerile, pe care le faceti, le voi lua in considerare si chiar imi propun sa aleg din ele, dar dimensiunea unui spatiu ales este importanta pentru ca trebuie sa am timp mai mult pentru o zona mai mare...in general vreau sa ma axez pe zone mai mici, dar mai interesante
4.multumesc pentru felicitari si pot spune ca nu tin cont de specializare...raspund in acelasi fel tuturor :)