Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

vineri, 23 aprilie 2010

Domnul Dobrescu pe Popa Nan

Cand m-am intors de la o vizita pe teren, documentare pentru o viitoare propunere a biroului, l-am gasit pe domnul Dobrescu asteptand in fata intrarii. L-am poftit in birou, bucuros fiind ca si-a luat rolul in serios si ca are deja pregatita o noua lista, in urma calatoriei de astazi.
Dupa o zi de gradinarit, domnul Dobrescu a realizat ca vine primavara si ca are nevoie de incaltaminte adecvata acestui anotimp. Astfel a hotarat sa-si duca la cizmar o pereche de pantofi mai veche, dar inca intr-o stare acceptabila. Finantele domnului Dobrescu nu ii permit sa isi cumpere in fiecare anotimp nou alta pereche de incaltaminte, asa ca se descurca cu ce are.
Bineinteles ca domnul Dobrescu are si un cizmar preferat, testat in timp, care isi are atelierul in zona strazii Popa Nan. La ora opt dimineata fix, domnia sa a plecat de acasa preferand de data aceasta o calatorie cu troleibuzul. Domnul Dobrescu a adormit un moment pe scaunul oferit de un tanar si a uitat sa coboare la statia unde avea treaba. Astfel a fost nevoit sa mai mearga o statie in plus si sa coboare la intersectia Popa Nan cu Matei Voievod.
Optimist din fire, domnul Dobrescu a privit acest accident al vigilentei sale ca pe o oportunitate de a se plimba pe strada Popa Nan, pana la atelierul de cizmarie. Din fericire aceasta plimbare i-a prilejuit o surpriza, descoperirea unui imobil de apartamente, probabil din perioada interbelica. Imobilul se afla la intersectia strazii Popa Nan cu strada Mecet.

 Imagine din satelit cu imobilul de apartamente marcat.

Imagine din satelit cu imobilul de apartamente marcat.


O panorama interactiva de pe norc.ro

A ramas cateva minute sa priveasca intreaga cladire din toate unghiurile si a alcatuit o scurta lista.
Iata si lista de observatii ale domnului Dobrescu:

1. Ce imi place:
  • arhitectura cladirii
  • iedera care s-a catarat pe cladire
  • curticica plina de verdeata
  • de pe vremea aia aveau prevazute garaje pentru masini
  • intrarea in curte printre coloanele alea
2. Ce nu imi place:
  • ar avea nevoie de renovare, dar nu vreau sa se piarda iedera
  • calcanul din spate
  • aparatele de aer conditionat si antenele alea de pe fatade
Aceasta a fost scurta lista de constatari ale domnului Dobrescu. Domnia sa le multumeste tuturor celor care apreciaza aceste observatii ale sale si isi cere scuze pentru modul "ingineresc" de prezentare, dar nu a avut niciodata talent la scris. Domnul Dobrescu a trebuit sa plece urgent la o discutie cu administratorul (intotdeauna intervine o astfel de urgenta in viata domnului Dobrescu), dar a promis ca va reveni zilele astea cu o lista noua poate chiar din aceeasi zona, pentru ca oricum trebuie sa isi ia pantofii inapoi. Domnia sa ne recomanda sa facem o plimbare in zona si sa vedem blocul pentru ca din poze nu se vede asa bine cat de interesant este.

Niciun comentariu: