Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

joi, 6 mai 2010

Domnul Dobrescu s-a plimbat de 1 Mai

Astazi, dupa mult timp, am stat la taclale cu domnul Dobrescu si subiectul principal a fost ce a facut dansul de 1 Mai. Din pacate nu a reusit sa plece in Vama Veche sau Mamaia, nici nu cred ca isi dorea, si nici la bulgari nu a fost. Domnul Dobrescu a eliminat din start si o excursie la munte pentru ca finantele nu ii permit astfel de "extravagante", asa cum s-a exprimat. Lipsa unor petreceri "poporale", care sa-i atraga atentia domnului Dobrescu, caci dumnealui ii place sa se uite la reactiile oamenilor la vederea unui mic gratis, si orice alt element cultural care sa-l ademeneasca, l-a facut pe domnul Dobrescu sa plece in excursie intr-o zona pe care nu a mai vizitat-o de foarte multa vreme. S-a decis, deci, sa ramana in Bucuresti si sa sarbatoreasca ziua muncii, nu prin munca, ci printr-o plimbare.
Tinta domnului Dobrescu a fost o zona prea putin cunoscuta din Bucuresti. Este vorba de o parcelare, o zona rezidentiala, aflata astazi in spatele blocurilor de pe Sos. Pantelimon. Cu foarte mult timp in urma, domnul Dobrescu trecea zilnic prin aceasta zona in drumul sau catre locul de munca.

Pentru a repera zona de plimbare a domnului Dobrescu, iata si o imagine din satelit:

Domnul Dobrescu s-a plimbat un pic pe strazile "pe care mai vezi case cum trebuie" asa cum ne-a declarat. "Atmosfera este parca din alt oras, parca un oras de cand eram eu mai tanar si chiar e o surpriza sa stii ca in spatele blocurilor alea nenorocite s-a pastrat toata zona asta. Am stat in liniste in parcul ala mic de acolo si m-am uitat la oamenii din jur. Cred ca am stat 2 ore cel putin, dar m-am odihnit si eu un pic. Intr-o zi o sa trebuiasca sa invat sa folosesc aparatura aia foto, ca sa pot arata si altora cam ce vad eu. Oricum a fost placut si daca mai apuc o zi de sarbatoare o sa ma mai duc."
Am reusit sa notez un citat mai inchegat din spusele domnului Dobrescu, caci claritatea si coerenta nu mai sunt punctul sau forte. Totusi e cazul sa luam in considerare aceasta recomandare a dumnealui, iar pentru a vedea o mica particica din "universul de 1 Mai" al domnului Dobrescu, va rog sa folositi cateva panorame interactive de pe norc.ro.(doar printr-un click si miscand mouse-ul pe fiecare panorama puteti vedea o parte din locurile indicate de domnul Dobrescu)


Intersectie str. I. Murgescu cu str. N. Balasescu

Pe strada Nicolae Milescu

Intersectie str. I. Murgescu cu str. E. Poteca

Langa parcul de pe str. G. Constantin

Niciun comentariu: