Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

luni, 9 august 2010

Domnul Dobrescu si cablurile din Londra

 Un turist roman care viziteaza Londra va fi probabil uimit de un lucru absolut banal in orasele de peste granita patriei noastre: nu exista cabluri atarnate peste tot prin oras. Lucrul acesta probabil ca este o minune sau poate ultimul racnet al tehnicii de telecomunicatii si aceasta este probabil cauza pentru care inca nu a aparut la noi in oras. Aceasta minune a lumii moderne l-a ajutat pe turistul Dobrescu sa faca poze cu orice si chiar sa apara in imagini ce isi dorea dansul si nu o plasa, tesuta de organizatii malefice, impotriva utilizatorilor aparatelor foto. Dupa episodul sapte cu amenajarile spatiilor verzi, astazi domnul Dobrescu ne prezinta "copacii modelati de om".
Domnul Dobrescu se refera evident la stalpii de iluminat ai Londrei, elemente de mobilier urban care in primul rand au rolul de a face din noapte zi si deci sa ne prelungeasca vizita prin oras chiar si pe tot timpul noptii. Lipsa cablurilor de pe stalpi l-a facut pe domnul Dobrescu sa i se para ca erau dezbracati, dar asta e doar in imaginatia domniei sale.

Cu aceste imagini se incheie si concediul domnului Dobrescu la Londra. Intors in tara, dumnealui ne-a promis un ultim episod al calatoriei sale in acest oras, in care isi va prezenta concluziile si imaginea de ansamblu pe care si-a format-o despre capitala fostului imperiu.
Concluzia scurta pe care o pot trage eu din imaginile oferite de domnul Dobrescu este ca merita vizitat pe indelete acest oras si imi place sa cred ca tocmai pentru ca nu am prezentat obiectivele importante ale orasului, merita sa faceti o vizita personal. Deci "Mind the gap" si distractie placuta in concediu la Londra.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Domnul Dobrescu a uitat sa ne spuna daca in Londra nu gasesti sau nu fire electrice pentru troleibuze.

MARIVS

popescu spunea...

@Anonim...nu a uitat pentru ca nu exista acest tip de transport in Londra, deci nici cabluri pentru asa ceva

ADRIAN spunea...

In timp ce faceam prima dat apoze prin Paris am avut si eu un sentiment de nelamurire nedefinita ... abia dupa vreo doua zile mi-am dat seama ca toti arborii de pe trotuare sunt neimpiedicati de fire electrice caci peste tot retelele sunt subterane. E adevarat, folosind infrastructura veche (pe alocuri de aproape doua secole) pentru canalizare facuta cu cap de la inceput.

ADRIAN spunea...

Deci si Londra si Parisul sunt ce sunt pentru ca cineva le-a gandit de la un moment dat incolo.

popescu spunea...

@Adrian...sigur ca s-au gandit de la inceput, dar se si continua cu gandirea...nu m-ar mira ca la noi sa ne trezim peste 30 de ani, ca este acelasi haos pe care il vedem la suprafata, dar mutat in subteran...cred ca cerem mult prea mult pentru posibilitatile intelectuale de astazi :)