Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

luni, 27 septembrie 2010

Sa alegem impreuna 2

Update: Rezultatul votului

Calea Rahovei cu Trafic Greu - de la Hungry Mole............14 (15%)
Moara lui Assan - de la Adrian..........................................23 (25%)
Grivitei cu Polizu - de la Raiden....................................39 (43%)
Milea,Grozăveşti,Maniu - de la Armyuser..........................13 (14%)
"Marja de eroare"(pt ca Blogger are probleme matematice)............ 3 %

 Terenul de la intersectia Grivitei cu Polizu - propunerea lui Raiden este conform alegerii voastre zona castigatoare. Vreau sa le multumesc celor patru bloggeri pentru colaborare si sa promit ca la un moment dat si restul de trei zone vor face obiectul unor propuneri. Voi trece la treaba pentru a prezenta cat mai repede o propunere pentru zona aleasa de voi. (Raiden va fi contactat pentru a fi invitat la birou si a purta o discutie despre terenul ales)

A venit timpul pentru a face un nou sondaj. Poate va amintiti primul sondaj in care ati ales dintre patru zone propuse de mine. In urma votului de atunci a iesit "castigatoare" Zona Dambovita intre Opera si Eroilor. Pentru al doilea sondaj am decis sa rog patru bloggeri care au ca tema principala orasul Bucuresti, prezentat din puncte de vedere diferite.
Cei patru care au raspuns provocarii sunt Hungry Mole, Adrian, Raiden si Armyuser. Fiecare vede orasul in felul sau astfel incat au propus zone complet diferite din care sa puteti alege. Dumneavoastra puteti hotara ce poate fi mai interesant de imaginat, alegand una dintre zonele propuse, in sondajul din bara laterala a blogului, insa mai intai sa vedem propunerile.
Trecem la prezentare fiecarei zone alese pentru a intra in "competitie", fiecare cu o scurta explicatie din partea lor, ordinea fiind cea in care mi-au parvenit.

1.Teren la intersectia Caii Rahovei cu Trafic Greu - propunerea lui Hungry Mole
Mie-mi plac zonele mai amarate, mai defavorizate. Din mai multe motive - unul dintre ele este ca de centru are cine sa se ocupe (ca o face bine, ca o face prost...) dar de cartiere putinor oameni le pasa. De aceea mi-a
placut mult propunerea ta anterioara privind bulevardul Brancoveanu. Asa ca locul meu se afla in Rahova - la intersectia Caii Rahovei cu Trafic Greu, peste drum de Libery Center. Acolo sint doua locuri goale. Unul este
pe partea dreapta a Rahovei, inainte de Trafic Greu, si celalat se intinde de-a lungul Traficului Greu, intre Rahova si Nasaud (e acolo un Agip si un Mac). Pentru mine ar fi importanta reconfigurarea imediata a Traficului Greu, cu largirea acestuia pentru crearea benzilor de stocare pentru virajul la dreapta  - insa locurile virane ramase sint urate in continuare.

2.Moara lui Assan - propunerea lui Adrian
Un asemenea obiectiv valoros este lasat sa se distruga in timp ce el ar trebui sa suplineasca functiunile ce lipsesc din zona. Asa cum silozul vechii fabrici de paine puse la pamant in Grozavesti la facerea pasajului ar fi putut foarte bine sa fie mentinut si transformat intr-o biblioteca, mediateca sau orice altceva atasat complexului de camine studentesti. Complex ce se pare ca se invarte de fapt in jurul discotecii si nu in jurul ideii de studiu. 
Am ales zona Grivitei-Polizu pentru ca este situata intre Gara de Nord si Piata Matache, intr-o zona cu un pronuntat caracter comercial altadata. Consider ca acolo ar merita ridicat ceva care sa puna in valoare Hotelul Grivita, Scoala de Poduri si Sosele, dar si frontul continuu de case negustoresti ce se termina cu Cinematograful Marconi, la intersectia cu str. Atelierului, front inca existent.

4.Teren delimitat de Vasile Milea, Grozăveşti, Iuliu Maniu - propunerea lui Armyuser
Am o poveste despre teren, când termini de schiţat ideea poate mă mobilizez să pun online şi povestea împreună cu ceva poze ale zonei. Terenul aparţine Politehnicii, el a rezultat prin fragmentare, odată cu trasarea noii racordări în formă de S de la podul Grozăveşti la Vasile Milea. Pe terenul acesta trebuia construit un centru sportiv: stadion, terenuri de jocuri sportive, inclusiv ceva bazin(e) de înot (alimentate probabil cu apă din rezervor). Exista o altă racordare Grozăvesti - Iuliu Maniu, tangenţială şi paralelă cu axa longitudinală a staţiei de metrou Politehnica. 
Fiecare zona are caracteristici diferite si poate genera solutii interesante cu efecte la nivelul orasului sau doar a imprejurimilor.

Dumneavoastra puteti hotara ce poate fi mai interesant de imaginat, alegand una dintre zonele propuse, in sondajul din bara laterala a blogului. 

1.Teren la intersectia Caii Rahovei cu Trafic Greu - propunerea lui Hungry Mole 
2.Moara lui Assan - propunerea lui Adrian
3.Teren la intersectia Grivitei cu Polizu - propunerea lui Raiden
4.Teren delimitat de Vasile Milea, Grozăveşti, Iuliu Maniu - propunerea lui Armyuser

17 comentarii:

ADRIAN spunea...

n-ar fi chiar corect sa votez nu? :)

popescu spunea...

de ce sa nu poti vota? poti sa faci si campanie daca vrei :)

Freesys spunea...

Moara lui Assan daca nu venea criza se metamorfoza mai mult ca sigur in complex rezidential. Terenul de la Polizu il cunosc mai bine intrucat am lucrat pentru el un aviz de amplasament retele edilitare&electrice pentru cladire de birouri.
Terenul propus de Armyuser se afla la cel putin 3 km de orice cartier mai populat al orasului, si nu vad rostul dezvoltarii sale.
Votez pentru intersectia Trafic Greu- Calea Rahovei, una dintre cele mai urate zone al orasului.

popescu spunea...

@Freesys...ai dreptate in ce priveste moara, dar nu am inteles ce relevanta au cei 3 km? un maidan se poate dezvolta si intr-un parc( doar ca exemplu de functiune) :)...poti folosi votul tau in sondajul din bara laterala si vedem ce "iese" :)

ADRIAN spunea...

@freesys: deci ti s-ar parea fireasca anihilarea morii pentru construirea unui siloz de apartamente? Eu cred ca tocmai de aceea ar trebui salvate astfel de obiective de la distrugere, pentru varietate functionala, pentru conservarea unor valori, pentru varietate arhitecturala, pentru mai multe alte motive.
Dar ai dreptate: ceva mai incolo, intre aleea circului, spitalul Colentina si frontul de blocuri de la Stefan cel Mare a fost Moara Olmazu. A fost si nu mai este,am senzatia ca a fost "demolata preventiv" desi putea fi excelent refunctionalizata. Chiar transformata in locuinte de tipul "loft".
Am sa votez totusi pentru optiunea mea :)

hm spunea...

Hai că e greu de ales! Fiecare zonă e tare!

Moara lui Assan, unde orice idee de reconvertire e pusă în dificultate de greutatea accesului auto.

Polizu, umbrit de construcţiile noi de pe Buzeşti şi de planurile neclare privind axa Buzeşti-Uranus.

Rahova şi Trafic Greu, o halcă groasă de locuri virane la 5 minute distanţă de Unirii...

Şi Grozăveşti-Politehnica - pentru care, să ştiţi, am votat eu; chiar şi un banal parc ar fi un cîştig pentru Militari, un cartier cu blocuri multe şi dese.

popescu spunea...

@hm...pai tu nu-ti votezi zona ta? :))
au fost niste probleme cu afisarea voturilor si nu stiu daca s-au rezolvat, cred ca e o problema a lui blogger si nu am ce face...deocamdata mie acum imi apare ca sunt 26 de voturi...sper sa nu afecteze sondajul

hm spunea...

stai liniştit, că o să contest votarea la sfîrşit :)
păi după ce ai venit mai demult cu ideea privind zona podului Eroilor, mă gîndeam să văd cum ne extindem şi înspre Grozăveşti... sună interesant!

abracadabra spunea...

Propunerea lui Armyuser cuprinde si Rezervorul de la Grozavesti, unde nu cred ca se poate construi nimic pe jumatate din zona hasurata (partea dinspre Iuliu Maniu), de altfel este si zona de protectie sanitara. Dar il votez pe armyuser pentru ca sunt interesat de modul cum va evolua zona Militari-Grozavesti-Cotroceni.

abracadabra spunea...

Rectific. Acum am vazut ca nu a cuprins si rezervorul Grozavesti in plan.

popescu spunea...

@hm...aparent se updateaza nr. de voturi, dar nu pe loc, dureaza cateva ore din ce imi dau seama, asa ca sper ca totul va fi ok si nu voi fi nevoit sa primesc contestatii :)
@abracadabra...ai dreptate nu contine zona rezervoarelor...Army chiar mi-a spus intr-un mail sa nu fie si rezervoarele, dar nu am mai scris si asta pentru ca era marcat pe plan exact ce si cum :)

ADRIAN spunea...

Ti-am gasit un "var" la:
http://archplanbaltimore.blogspot.com
enjoy, ca sa zic asa! :)

popescu spunea...

mersi Adrian :)

GIURGIU spunea...

cata democratie....
pe mine ca necunoscator as fi vrut sa vad si ceva repere din fiecare zona, asa ca idee. Dar ce as vrea sa vad mai repede schimbat ar fi "Hungry Mole". :)

popescu spunea...

@Giurgiu...facem orice ca sa implicam publicul :)...deocamdata conduce propunerea lui Raiden asa ca nu stiu daca pot maslui votul ca sa-l schimbam pe HM, ma rog nu pe el, ca el e bine, ci zona lui :))

CB spunea...

in legatura cu terenul delimitat de Vasile Milea, Grozăveşti, Iuliu Maniu - propunerea lui Armyuser - nu stiu cine v-a spus voua ca apartine Politehnicii. jumatatea dinspre Grozavesti, inclusiv Ecran Clubul apartine Fundatiei pentru tineret, care sub o conducere "inteligenta" a concesionat aproape tot terenul pe 99 de ani, unor firme de constructie. asa ca acea padurice de pe culmea dealului va disparea incepand de anul viitor si veti vedea rasarind noi betoane! in rest, foarte captivant blogul... :D

popescu spunea...

@CB...eu am rugat ca fiecare blogger sa explice in cateva cuvinte alegerea zonei, deci informatiile privind regimul juridic sau alte detalii sunt furnizate de armyuser, el putand da alte informatii despre teren... ca idee, e cumva Fundatia pentru tineret fostul UTC?...oricum multumesc pentru ca urmaresti blogul :)