Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

marți, 21 septembrie 2010

Simplu...o aniversare, o leapsa, un cadou

 Recent am aflat ca Simply Bucharest a implinit doi ani de activitate in folosul comunitatii. O astfel de aniversare merita sarbatorita si cu acest prilej proprietarul a decis sa ne povesteasca cum a inceput totul si sa lanseze si o leapsa. Am preluat aceasta leapsa si lucrul mai interesant este ca Hungry Mole, proprietarul amintit, a avut ideea ca domnul Dobrescu sa raspunda acestei provocari. Deci l-am rugat pe domnul Dobrescu sa raspunda intrebarii:
Cand si cum v-ati dat seama ca va pasa de orasul asta?
Dupa ce i-am explicat domnului Dobrescu ce este o leapsa si cam care e scopul ei, a acceptat si a stat cateva zile sa puna pe hartie un raspuns. Iata textul transmis de domnul Dobrescu ca raspuns la intrebare:

 Domnului Cartita Flamanda,

In primul rand va doresc La multi Ani!
Cu deosebita bucurie am aflat de interesul dumneavoastra pentru orasul nostru si de modul ingenios in care reusiti sa promovati lucrurile frumoase si interesante ale Bucurestilor. Ma incanta faptul ca tinerii sunt interesati de orasul nostru in care exista foarte multe puncte de interes, inca necunoscute celor de varsta domniei voastre.
Cand am inceput colaborarea cu Biroul virtual de proiectare am fost uimit sa aflu ca exista multi bucuresteni, si nu numai, care inca mai sunt interesati de viata acestui oras special. Inca sunt la inceput in lucrul cu acest domeniu fascinant, internetul, asa ca trebuie sa-mi scuzati stangaciile in ce priveste comunicarea. Incerc sa ma pun la punct cu modul de lucru si sa fiu in ton cu vremurile.
Sa lasam totusi la o parte problemele mele si sa revenim la intrebarea dumneavoastra: Cand si cum v-ati dat seama ca va pasa de orasul acesta? Am sa incerc sa va spun doar o parere fara a porni cu relatarea de la 1848. Varsta pe care o am tradeaza faptul ca am trecut prin prea multa istorie a acestui oras. Au fost momente in care nimeni nu ar fi putut spune ce se va intampla cu vietile noastre sau cu orasul nostru, dar pot spune ca am reusit sa scapam de toate acele incercari.
Avand in vedere ca sunt nascut in Bucuresti si toata copilaria mi-am petrecut-o pe strazile acestui oras, pot spune ca atunci, in copilarie, a inceput sa-mi placa acest oras. Bineinteles ca erau doar sentimente ale copilariei, dar cumva trebuia pusa prima caramida la temelie. Cu trecerea timpului sentimentele s-au transformat intr-un mod de gandire, de a privi lumea si orasul, astfel incat ca trairile initiale au putut fi explicate si prin rationament.
Nu va pot ascunde nostalgia ce o simt cand imi aduc aminte de perioada denumita astazi interbelic. A fost perioada cea mai frumoasa a vietii pentru ca eram la inceput si tineretea mea se leaga si de extraordinara dezvoltare a orasului. In inchipuirea mea am legat cresterea orasului de cresterea mea. Va marturisesc ca in opinia mea arhitectura acelor vremuri este poate cel mai bun lucru ce s-a intamplat acestui oras. Am avut norocul sa intalnesc atunci si unii dintre extraordinarii arhitecti tineri, cu idei moderne, si va spun ca nu voi putea uita niciodata acele personalitati.
Ideile preluate atunci mi-au ramas in minte si va pot spune ca eu am speranta ca lucrurile se vor indrepta. Orasul acesta a trecut de-a lungul istoriei sale prin atatea incercari si tragedii, insa de fiecare data a reusit sa renasca si sa se dezvolte si mai mult si mai frumos. De aceea va doresc sa pastrati speranta ca lucrurile vor fi transformate in normalitatea pe care eu am cunoscut-o si pe care o veti cunoaste si dumneavoastra.
Cu ocazia aniversarii proiectului domniei voastre si a celebrarii  zilele acestea a orasului nostru va urez inca odata Multi Ani.

Cu deosebit respect si simpatie,
D. Dobrescu

Inainte de surpriza din final cateva precizari privind textul domnului Dobrescu. Eu i-am tradus dumnealui numele lui Hungry Mole, iar apoi i-am prezentat cateva articole de pe Simply Bucharest cat si de pe alte bloguri astfel incat sa-si faca o impresie cat mai buna despre ce se intampla pe "internet". Domnia sa mi-a promis ca va incepe sa urmareasca in mod regulat articolele publicate pe internet.

La recomandarea domnului Dobrescu am decis ca Hungry Mole merita si un cadou pentru aceasta aniversare. Am reusit sa gasesc o imagine de epoca pe care se poate vedea o "profetie". Este greu de "explicat", dar iata imaginea:

La Multi Ani Simply Bucharest


4 comentarii:

hm spunea...

Onorat, domnule Dobrescu!

hm spunea...

... şi-mi place că aveţi mai mult optimism decît cei mulţi tineri.

Cît despre imaginea aceea, mă bucur mult c-aţi găsit-o în arhive.

Generaţiile de-acum trebuie să ştie adevărul!

popescu spunea...

o sa-l pun pe domnul Dobrescu sa citeasca mesajul :)...sper ca ti-a placut imaginea :))

hm spunea...

o, da!
Oricît de mult au încercat comuniştii s-o ascundă (simply bucharest a fost naţionalizat în 1948), vezi, a ieşit la iveală!