Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

miercuri, 27 octombrie 2010

O casa reabilitata...termic

Poate va amintiti stirea bomba din aprilie cand am aflat cu surprindere despre un nou santier din oras. Astazi avem insa confirmarea acestui fapt si nu pot decat sa-l impartasesc tutoror. Autoritatile lucreaza pentru populatia orasului, depunand eforturi supranaturale pentru indeplnirea termenelor prevazute in programul de reabilitare termica. Stiu ca am mai vorbit despre programul de reabilitare, dar ce au reusit sa faca aici este un act de mandrie nationala.
Daca ati fi atenti cand treceti prin zona Casei Poporului ati remarca schimbarea la fata produsa de autoritati. Asa cum poate ati ghicit, santierul deschis in aprilie era pentru reabilitarea termica a Casei Poporului. Nu trebuie sa surprinda pe nimeni acest fapt magnific. Statul a decis sa imbunatateasca conditiile de viata ale poporului si in logica acestui rationament nu putea sa lipseasca de pe lista imobilelor reabilitate tocmai cel mai de pret bun al poporului si al arhitecturii romanesti: Casa Poporului.
Acest nou santier va inscrie minunea din deal in Cartea Recordurilor cu alte extraordinare realizari. Reprezentantii firmei care s-a ocupat de reabilitarea termica ne-au declarat ca s-a stabilit un record mondial in ce priveste cantitatea de polistiren folosita, bineinteles de cea mai buna calitate. Un alt record a fost stabilit prin folosirea unor cantitati impresionante de vopsea lavabila. Culorile folosite pentru reabilitare au fost alese de un colectiv de specialisti, fiind consultati si proiectantii initiali, care si-au dat acordul si au putut si ei sa admire cu emotie aceasta schimbare.
Surprinzator este faptul ca in expeditia intreprinsa acum cateva saptamani de cativa iubitori ai orasului, nici macar unul dintre ei nu a reusit sa faca o poza cu acest magnific edificiu reabilitat. Sigur ca au adunat mai multe imagini cu alte constructii, dar ramane intrebarea cum de nu au vazut aceasta schimbare. Intreaga zona a capatat o imagine noua, moderna, demna de zona in care se afla. Locuitorii orasului pot spune acum ca blocurile gri incep sa dispara si viitorul se arata mult mai luminos.
Din fericire avem o imagine a caladirii reabilitate si suntem mandrii sa o putem prezenta. Aceste investitii vor face din capitala noastra motiv de mandrie nu numai pentru locuitorii ei, ci pentru intraga tara. Turistii straini, veniti sa admire o constructie mare, pot acum vedea o constructie mare si fericita. Sa fim toti mandri pentru realizarile poporului, deja idealuri unice in lume.

Noua imagine a Casei Poporului, motiv de mandrie nationala.Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare, orice asemanare cu persoane, situatii sau cladiri din realitate, este pur intamplatoare.

8 comentarii:

ADRIAN spunea...

sunt dezamagit ... domnule, cum ai putut sa reabilitezi fara sa inchizi balconul cu cuvenitul pvc alb? :)) ... asa scapare ... nu ma asteptam! :))

popescu spunea...

am aflat ca specialistii au avut discutii serioase pe aceasta tema si s-a optat pentru aceasta solutie :))

armyuser spunea...

Sperăm că polistirenul este românesc 100%. Poate ar fi fost binevenită şi o dungă albastră pe undeva pe la prima cornişă.

popescu spunea...

@army...sa nu fim carcotasi, nu stiu tara de bastina a polstirenului :)...insa sunt dezamagit ca nu ai remarcat a treia culoare, albastrul, care este cerul romanesc...in aceea zona cerul este mereu albastru si mereu romanesc :)

Raiden spunea...

VREAU TERMOPANE !!!

popescu spunea...

@Raiden...de unde sa-ti dau eu? fa si tu o cerere oficiala si sunt sigur ca autoritatile o sa-ti livreze acasa...am inteles ca se dau cate unul, ca sa ajunga "la toti"...poate iti dau si o lavabila pe bloc si sa te vad atunci daca te mai bucuri :))

Anonim spunea...

ce nu stiti voi e ca anu asta , culorile astea sunt out!daca nu e roz vibrant sau mov gloss n-are valoare!

popescu spunea...

@ cashi...moda asta trecatoare :))...asteptam cat mai multe dovezi despre "evolutie" si in anul care vine :)