Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

duminică, 13 februarie 2011

Singur pe lume

Se spune despre caine ca este cel mai bun prieten al omului! Reciproca e inca incerta. Daca e sa credem acest lucru, capitala noastra ar trebui sa fie unul dintre cele mai prietenoase orase din lume. Unii dintre bucuresteni ii iubesc, altii sunt ingroziti de ei, iar cei mai multi au ajuns sa-i ignore. Turistii trebuie ca sunt cei mai fascinati de aceasta "atractie" locala. Si pana la urma, pe buna dreptate, au si ei farmecul lor, nu vi se pare?

Aceasta postare poate fi vizualizata si pe blogul personal Instantanee de RAI

7 comentarii:

Peterica spunea...

Adevarat! Bine spus.
Off topic: ia uite ce crapatura in peretele ala...si se duce pana in fundatie...eu zic ca nu e safe sa mai doarma acolo

R.A.I. spunea...

@Peterica: Doarme pe partea care nu cade ;)

Mihai spunea...

Pacat ca statul nu sustine deloc cainii si nu construiesc mai multe adaposturi. Sunt prea multi pe strazi, ca sa poata fi luati toti de oameni in case.

R.A.I. spunea...

@Mihai: Nu stiu care ar fi solutia potrivita pentru aceasta problema (adaposturi, sterilizare, adoptii in masa, etc.) dar cred ca e un exemplu bun de impact negativ (sau efect pervers) al politicii de planificare urbana din perioada comunista. Daca gresesc, ma contrazice colegul Popescu! ;)

popescu spunea...

orasul a avut problema asta dintotdeauna, dar intr-adevar din cauza demolarilor masive a crescut si numarul de maidanezi...a fost un efect simplu, in momentul in care cei demolati au fost mutati la bloc nu au mai avut unde sa tina cainii si au preferat sa-i abandoneze... santierele vesnice din perioada au fost si ele un catalizator...toate astea pe langa faptul ca administratia nu s-a decis niciodata ce sau cum sa faca :)

Peterica spunea...

Andrei daca e asa cum zici tu atunci ce sa credem ca romanul este mai mult "a dog person"? De ce nu avem aceeasi situatie si cu pisicile?...sau le-au mancat cainii, de foame!? :)

popescu spunea...

@Peterica...chiar nu stiu care e statistica pentru asa ceva, dar e mai usor de tinut o pisica intr-un spatiu mai mic :)