Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

miercuri, 2 februarie 2011

Un an...primul an

Acum un an deschideam Biroul de proiectare virtuala sub forma acestui blog. Deci astazi sarbatorim primul an, este doar primul pentru ca avem planuri mari pentru viitor. Ar fi timpul pentru un bilant, sa vedem ce am facut, ce nu am realizat, unde am ajuns si de unde am pornit. Cel putin asa ar fi normal sa facem, dar prefer sa depasesc acest moment si sa vorbesc despre altele.
In primul rand vreau sa multumesc tutoror celor care au vizitat biroul nostru. Aici as face o lista, dar prefer sa mentionez "doar"cititorii anonimi, cei care nu pun comentarii, dar care ne urmaresc. Apoi ar fi bloggerii, care obisnuiti fiind cu scrisul, isi aduc aportul prin comentarii, sugestii si chiar colaborari. Ar mai fi si grupuletul de pe Facebook care creste si el. Cum spuneam la inceput, tuturor multumiri. Daca cineva s-a simtit omis il rog sa ne anunte si il vom mentiona special.
La un an de bloggareala e timpul sa va anuntam si "marile" planuri de viitor. Biroul nostru se extinde si se diversifica. E timpul sa oferim "mai multe" si speram "mai bune". Totusi cateva lucruri se vor pastra.
Cea mai importanta rubrica a noastra, Cum mi-am inchipuit, va fi in continuare "baza" biroului si speram ca Harta Propunerilor se va umple de idei.
Domnul Dobrescu va avea in continuare rubrica sa in care ne prezinta orasul, asa cum il vede dumnealui.
Serialul Casa Poporului va primi alte reportaje surprinzatoare din partea reporterului nostru special.

Cu ce venim nou pentru acest an? Trei rubrici si un colaborator.
Poza lui Radu va fi prima dintre noutatile noastre. Avem un nou colaborator, pe numele sau de blogger R.A.I., care va avea o rubrica de fotografie. Cine, ce si cum, veti vedea saptamanal la rubrica sa, deocamdata putand sa va faceti o idee din scurta sa descriere din pagina Despre. Sigur ca va recomand si o vizita pe blogul lui Instantanee de rai.
In bascalie va fi a doua rubrica noua. Saptamanal veti avea o postare cu care sa "incepeti" weekend-ul, o postare prin care ne vom "elibera" de cantitatea imensa de glume si umor, cantitate pe care nu o mai putem tine doar pentru noi si vrem sa o impartasim. Speram sa fie si calitate pe ici pe colo...
Idei practice este a treia noutate pe care v-o propunem. In aceasta rubrica vom oferi un tip de consultanta, de idei si sfaturi practice in diferite "aspecte" ale vietii urbane si nu numai. In masura in care avem informatii clare si specializate vom da idei in ce priveste abordarea unui proiect de arhitectura, sfaturi pentru amplasarea unei constructii, cum sa ne amplasam o firma a unui magazin pe o fatada, cum sa discutam cu un arhitect etc.

Am speranta ca ne veti urmari si in viitor si va invit sa ne spuneti parerea despre anul care a trecut, parerea voastra despre activitatea biroului nostru, astfel incat sa ne facem si noi o imagine despre ce vreti sa mai apara, ce v-a placut sau nu v-a placut si ce ar trebui sa mai schimbam.

11 comentarii:

MARIVS spunea...

Se anunta un an foarte interesant!

popescu spunea...

multumesc...incercam sa facem lucruri cat mai interesante :)

abracadabra spunea...

Multi ani traiasca ! Multi ani traiascaaa, laaaaa muuulti ani !

popescu spunea...

lalala multumesc din nou :)... dar poate spuneti si parerea despre trecut, prezent si viitor :)

Raiden spunea...

Stimati colegi de breasla de la "Idei Urbane",

Va multumesc pentru un prim an exceptional, in care am avut ocazia sa explorez propuneri foarte interesante, unele din ele completandu-mi in mod nesperat articolele mai vechi. Mi-a placut si ping-pong-ul de articole intreprins cu voi in cazul Buzesti-Berzei-Uranus.

Da, al doilea vostru an de existenta se anunta promitator, iar urarea mea este sa fiti cel putin la fel de buni, iar noile rubrici sa se ridice la inaltimea asteptarilor. I'll be watching.

Tot inainte!

popescu spunea...

Mersi domnule Raiden si stiu ca am o restanta cu o propunere, dar e in "facere"...incercam sa ne ridicam la standardele impuse de colegii de la Rezistenta :)

armyuser spunea...

Pentru atac, cu strigăte de ura, înainte! La mulţi ani vechii şi noii echipe! La cât mai multe articole interesante! Vivat, crescat, floreat!

hm spunea...

La mulţi ani!
Trebuie să spun cît de mult am învăţat de pe blogul tău, cîte lucruri legate de urbanism pe care nu le ştiam sînt acum mai clare!
Te felicit pentru idei, pentru felul în care le expui, pentru abordarea zonelor la care nu s-a gîndit nimeni.
Şi pentru felul în care Biroul este un loc în care colaborează bloggerii bucureşteni.
Succes cu proiectele noi şi să ne sărbătorim şi la anu' şi la mulţi ani!

popescu spunea...

@armyuser...multumiri din partea "la tot grupul", dar totusi nu e o lupta, o facem de placere :))
@hm...mersi pentru urari si pot spune ca am in cap si o idee de colaborare cu bloggeri, ceva mai concret, dar toate la timpul lor...ma gandesc ca e o chestie de viitor o colaborare intre bloguri pentru a produce mai multe informatii si idei, chiar daca doar la nivel de teorie...cu cat se va vorbi mai mult de solutii noi, cu atat exista mai multe posibilitati de schimbare...incerc sa explic lucrurile cat mai simplu pentru ca oricine sa le inteleaga si asta e si un motiv in plus pentru viitoarea rubrica Idei practice

armyuser spunea...

Apropo de ideile practice, prin anii 1970 mama se folosea de informaţiile adunate într-o cărţulie pentru gospodine numită "Secrete mici, efecte mari". În prezent, acest principiu s-ar putea reformula ca "maximum de impact urbanistic cu un minum de investiţii".

Aştept cu interes propunerile despre care vorbeşti! Poate să fie şi o leapşă cu temă, la urma urmei...

popescu spunea...

@army...o leapsa am eu in cap, dar mai astept un pic :)...idea de colaborare mi-a venit de la Adrian, cu analiza istorico-arh, care mi-a propus mie si lui hungry mole un fel de leapsa si atunci am zis ca poate facem mai mult, deci acum "lucram" la ceva :)...primul pas sa zicem ca fost cu Raiden si articolele despre Buzesti-Uranus, dar cum ziceam, eu vreau mai mult...pe de alta parte la rubrica Idei practice m-am gandit sa am si un fel de guest-post...deci in capul meu lucrurile se misca, acum ramane sa pun lucrile in practica si sa nu ma opresc :))