Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

miercuri, 20 aprilie 2011

Ce vreti voi acolo? Sondaj, nu referendum

Update: Rezultatul votului

sanatate.........................................1   (2%)
cultura..........................................16 (32%)
recreere.......................................24 (48%)
comert............................................3  (6%)
educatie.........................................3  (6%)
birouri............................................2  (4%)
"Marja de eroare"(pt ca sistemul ne fura si pe noi)............ 2 %
O concluzie scurta ar fi ca cititorii nostri activi vor recreere si cultura. Cele mai multe voturi sunt pentru recreere, functiunea principala dorita de voi pentru zona aceasta. Ce am propus noi puteti vedea aici.

Acum ceva vreme am facut un sondaj prin care erati intrebati unde sa facem urmatoarea propunere. Atunci a fost aleasa zona propusa de Raiden, tringhiul Grivitei, Polizu, Buzesti. Propunerea noastra este in proportie de 80% finalizata, o vacanta binemeritata "obligandu-ne" sa o prezentam peste doua saptamani. Ne-am gandit insa ca ar fi interesant sa vedem ce ati dori voi sa fie construit acolo. Sondajul este pe prima pagina a blogului.
In aceasta idee de a afla ce va inchipuiti voi, realizam acest sondaj. Pentru inceput facem precizarea ca zona propusa initial a fost extinsa. Initial Raiden propunerea abordarea terenului viran, dar administratia a demarat proiectul Buzesti-Berzei-Uranus si am decis sa cuprindem in propunere intregul triunghi format de circulatiile Grivitei, Polizu si Buzesti.
Zona initala propusa de Raiden

Sondajul nostru va ofera posibilitatea de a alege functiunea principala. Terenul este destul de mare pentru a permite introducerea mai multor functiuni, dar noi va intrebam doar care ar trebui sa fie functiunea principala. Bineinteles ca aveti mai multe optiuni, fiecare cu putine explicatii-exemple:
1.sanatate (o extindere a maternitatii si functiuni conexe unor unitati spitalicesti)
2.cultura (muzeu, centru cultural, biblioteca, cinema, teatru)
3.recreere (parc public)
4.comert (centru comercial)
5.educatie (o extindere a sediului Politehnicii)
6.birouri

Bineinteles ca va rugam sa va explicati alegerea printr-un comentariu. Noi deja am "ales" si veti vedea peste doua saptamani care este propunerea facuta. Sondajul este pe prima pagina a blogului.

11 comentarii:

ADRIAN spunea...

mai, eu cred ca un ospiciu ar prinde bine. ar intra doua cete (eminesciene) de consilieri municipali care au "gandit" referendumul privind soarta administrativa a terenului generic numit Bucuresti ...

popescu spunea...

esti neserios :)

ADRIAN spunea...

n-am fost niciodata mai serios ! :)) (poate in decembrie '89 mai eram asa fiert ca acum ... mai bine pastram Kalashnikovul ala cu 5 boabe pe care l-am avut sa "pazesc institutia de teroristi" - na, ca teroristii tot au scapat!)

armyuser spunea...

Politehnica este extinsă suficient între Grozăveşti şi Pirotehnie. Precizez că sunt corpuri de clădiri în care nu mai intră nimeni de ani de zile.

popescu spunea...

@army...ai dreptate cu amandoua informatiile, dar era o idee :)...poate spatiile se pot ceda unei alte institutii de invatamant care sa se dezvolte si sa pastreze functiunea

Raluca Z spunea...

Cultura+ comert+ hotel.
Cam asta a si fost inainte de demolarile lui Ceausescu si cele prezente iar functiunile vin in completarea celor ramase in zona.
S-ar putea opta si pentru o integrare a constructiei eclectice de pe coltul Grivitei-Polizu intr-un viitor ansamblu. Sau daca nu restaurarea ei cu pastrarea functiunii initiale.

popescu spunea...

@Raluca Z...uite ca exista si un vot pentru comert...din pacate percepem centrul comercial doar ca mall, ori nu trebuie sa fie doar asa...constructia de care vorbesti este, sau mai exact era hotel, Bratu si apoi Grivita, si are nevoie doar de o renovare...langa el s-a construit un hotel nou, care il "inconjoara" avand acces si din Grivitei si din Polizu

Raiden spunea...

Prea multe voturi pentru parc! Se fura la urne!!

Avem suficiente parcuri in Capitala! Subscriu la ce a zis Raluca Z.

Baciu spunea...

Eu zic că ar trebui făcut un lăcaș de cult de tip biserică. :))

armyuser spunea...

Cultură + recreere = bazin pentru înot cu hammam :))

popescu spunea...

@Raiden...daca fura cineva, atunci sa stii ca e sistemul...eu nu am nici o vina :)
@Baciu...inca unu' neserios :)...oricum felicitari pentru blog
@army...vad ca va luati unul dupa altul...sa nu transformam totul intr-o bascalie :))