Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

miercuri, 27 aprilie 2011

O casa cu lumina din lumina

Acum ca au trecut sarbatorile de paste suntem pregatiti sa va oferim inca o stire bomba, in exclusivitate si foarte socanta. Suntem din nou uimiti de faptul ca acest eveniment a trecut neobservat de media romaneasca si doar reporterul nostru a reusit sa captureze minunatul moment. Asa cum stim, in fiecare an se sarbatoreste invierea lui Iisus, iar biserica ortodoxa se da intotdeauna peste cap pentru a umple sufletele goale ale drept credinciosilor. Si cu ce le poate umple daca nu cu har dumnezeiesc sub forma de spectacole grandioase.
Probabil ca multi dintre dumneavoastra, credinciosi adevarati, ati asistat la slujba de inviere de la Casa Poporului. Zic probabil pentru ca o adevarata multime s-a strans in Piata Constitutiei pentru a vedea minunea si s-o fi nimerit pe acolo si un cititor al blogului nostru. Anul asta s-a dat lumina de la balconul Casei Poporului. A fost frumos, a fost bine, a fost spectacol, a fost si muzica. Religioasa evident. Cei care au fost prezenti la prea fericitul eveniment au fost prea incantati. S-a imbinat noul cu traditia multimilenara. Din fericire pentru noi, pacatosii, care nu au catadicsit sa se umple de spiritul crestinesc, avem o relatare a super-reporterului nostru.

In primul rand va prezentam o fotografie cu spectacolul minunat pus in scena de un sobor de preoti. De fapt cel mai important sobor de preoti avand in vedere ca era condus de prea fericitul.
Casa Poporului a fost impodobita fastuos pentru acest eveniment, pastrand traditia ortodoxa si romaneasca. S-au stabilit noi recorduri mondiale prin aceasta realizare nemaipomenita. Amintim aici doar cateva dintre cele omologate: cea mai mare lumanare din lume, cele mai multe lumanari din lume aprinse de la aceeasi bricheta, cea mai mare cladire din lume luminata fara curent electric, cea mai mare cantitate de ceara scursa pe jos.
Poporul ortodox prezent a fost foarte impresionat si cuprins de spiritul sfintelor sarbatori pascale. Au existat si cativa pacatosi, probabil fii ai satanei, care nu au apreciat in mod spiritual intregul eveniment. S-au auzit voci care sustineau ca respectiva cladire seamana cu o imensa coliva, probabil cea mai mare coliva din lume. Altii si-au amintit de vremurile cand se "taia" curentul si se foloseau lumanari. Unii s-au intrebat de cate "donatii" a fost nevoie pentru realizarea unor astfel de lumanari. Oameni pacatosi si fara frica de Dumnezeu.

Bineinteles ca reporterul nostru a reusit sa afle si motivul pentru care biserica noastra ortodoxa, romaneasca si atotputernica a organizat evenimentul in Casa Poporului. Asfel un reprezentant al clerului, sub protectia anonimatului, ne-a dezvaluit motivele acestei sfinte decizii.
Primul motiv este faptul ca sfantul sinod a realizat ca doreste o abordare noua in relatia cu credinciosul simplu. Astfel acesta este doar primul pas dintr-o campanie de relatii publice imbunatatite. Asa cum se stie, in aceasta zona va fi edificata Catedrala Mantuirii Neamului, lucrare de mare anvergura si ctitorie ce va salva sufletul greu incercat al poporului crestin-ortodox din tara noastra. Biserica a dorit astfel sa inceapa o campanie de "obisnuire" a enoriasilor cu spatiul respectiv. Pana ce se va realiza constructia catedralei, toti credinciosi se vor simti "umpluti" de ortodoxie in spatiul de pe dealul Uranus si vor aprecia la adevarata valoare noul centru crestin al tarii.
Al doilea motiv este si el la fel de important. Dupa cum stim langa Patriarhie exista o cladire, fostul palat al Camerei Deputatilor, imobil care acum apartine bisericii. Sfantul sinod si-a facut calculele si a ajuns la concluzia ca asa cum a preluat palatul de langa Patriarhie este absolut normal ca odata ce se va finaliza Catedrala Mantuirii Neamului sa ii fie donata bisericii si Casa Poporului. Daca ridici pentru credinciosi o catedrala noua, mai mare si mai falnica, e absolut normat sa primesti si casa, palatul sau alte constructii care se gasesc pe langa aceasta.

Incheiem aici relatarea noastra despre fericitul eveniment. Ne bucuram sa aflam astfel de vesti minunate pentru orasul nostru si pentru credinciosii care nu pot decat sa aprecieze grija bisericii ortodoxe pentru salvarea sufletelor noastre.

Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare, orice asemanare cu persoane, situatii sau cladiri din realitate, este pur intamplatoare.

7 comentarii:

R.A.I. spunea...

Esti subiectiv :))

popescu spunea...

pacatele mele :)

Raiden spunea...

Ce-i blasfemia asta? Simbolul unui regim ateu, ornat cu Lumina Sfanta a Invierii Mantuitorului Isus Christos? Me gusta :D

popescu spunea...

@Raiden...biserica a ales locul ala pentru noua catedrala, deci nu e blasfemie :))...si pana la urma cred ca si "casuta" din deal e tot un simbol al actualului popor ortodox :)

tonicul spunea...

Ahhh, ce nervi am...si un tumult de agitatie in mine..
Trec zilnic aproape prin dreptul casei eliad... De catva timp se apucasera cica inspre o consolidare si o 'repunere' in drepturi... Nu cunosc proiectul dar o cam frunzareau, trecand zilnic pe acolo, cu cate, doi, trei muncitori bajbaind la o tencuiala si-o vorba...
De alaltaieri incepusera inspre laterala din strada sa-i sape la 'radacina' si cum necum, aseara in drumul spre casa i-am zarit inmarmurit coltul casei sprijinind aerul lasat de cazmalele alora. Se pare ca fix pe-acolo nu exista fundatie si tot sapand au lasat dezgolit si fara sprijin pilonul ce sprijinea coltul casei. Azi am ramas perplex vazand o treime din casa daramata, alunecata exact in zona sapata cu zile in urma, pereti facuti tandari, impreuna cu ferestrele lor.

Cica vina e a infiltratilor si a lipsei vreunei fundatii in zona aceea nepunand in calcul ca dupa sapaturi nu s-au sinchisit sa sprijine in vreun fel acel colt, lasand un dita'mai vidul in dedesubtul sau...:( Fug sa trag si o fotografie ca aseara mi-a fost lene sa scot aparatul si sa imortalizez o intreaga cladire stand intr-un picior ca o barza chioara...:((

scuze de offtopic da' voiam sa postez repede pana nu incep bataielile nervoase..:)

popescu spunea...

@tonicul...mersi pentru informatie...sa anunti ONG-urile :)

R.A.I. spunea...

Eu cred ca va e ciuda ca nu o sa puteti realiza niciodata ceva asa "maret"! ;)