Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

vineri, 13 mai 2011

Hai acasa (02)

Exista o categorie de oameni in Romania pe care vreau sa o prezint. Ei sunt oamenii de succes care au reusit sa-si "ridice" calitatea vietii. Ei sunt cei care au reusit sa-si cumpere un apartament de lux, intr-o zona de vis si, mai mult ca sigur, in urma unei super oferte. Fiind oameni de succes au reusit in acelasi timp sa-si prevada viitorul si sa stie exact ce vor face in urmatorii 20, 30 sau chiar mai multi ani, asta si in functie de super oferta.

Bineinteles ca succesul lor este orecum intrezarit si de restul populatiei. Lumea ii invidiaza si are si pentru ce: un apartament de succes caruia ii spun "acasa". Cu aceasta proprietate si clarificarea viitorului pe 30 de ani o sa vedeti ca oamenii de succes isi schimba si viata, si-o schimba in bine. Ei sunt cei care muncesc mai mult, poate chiar si noaptea. Ei sunt cei care stau pana tarziu in oras, la o bere sau un suc, in fiecare zi a saptamanii. Ei sunt cei care viziteaza orice muzeu, participa la orice vernisaj si inchid orice petrecere, publica sau privata.

Oamenii de succes au atat de multe de facut incat nu mai au timp. Nu mai au timp sa ajunga acasa, de fapt sa stea pe acasa. Eu cred ca ei nu vor sa stea acasa si nici macar sa ajunga acasa. Asta cred eu, fara o analiza clara sau statistici care sa imi sustina ideea. Cred ca oricine ar ajunge in locul lor ar vrea sa "savureze succesul" cat mai mult, mai departe de acest "acasa". Cred ca merita sa stai mai mult in oras.Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare, orice asemanare cu persoane, situatii sau cladiri din realitate, este pur intamplatoare.

6 comentarii:

abracadabra spunea...

Si in cartierul de lux Crangasi sunt blocuri la cativa metri distanta unele de altele. Macar aici a crescut ceva vegetatie si nu vezi ce fel de mancare pregateste vecina de la 4 si nici daca vecina de la 5 e epilata inghinal ... din pacate.

popescu spunea...

pai asta e doar primul episod din seria a 2 a... O sa vina altele si mai de efect :)

lecitina spunea...

hai ca esti invidios :))...ce-i asta, rasarit de soare ?

ADRIAN spunea...

Mai, cred ca ti-am mai zis iar daca nu ti-am zis atunci o repet (ca tot s-a ales Boc iar el zice mereu "repet" :) ): as avea si eu o satisfctie meschina ... Aceea ca aia care fac asemenea "dezvoltari imobiliare" sa dea faliment nevanzand suficient si cheltuind mult ca sa impiedice squatterii care si-ar da seama ca sunt spatii goale gata de invadat. Uite, una dintre cladirile astea pe care abia astept sa le vad la stiri pe subiectul acesta ar fi una imensa de la Podul Constantei din Bucurestii Noi. Siloz de oameni ...

popescu spunea...

@lecitina... Da ma roade, mai ales ca din blocul meu nu se vede rasaritul, ca in acest minunat caz...probabil ca asa a fost ales numele :))
@adrian...stiu blocul de care vorbeşti si trebui să-ţi zic ca este subiect pentru un episod din seria asta...eu astept mai intai falimentul fiirmelor de proiectare care fac asa ceva :)

ADRIAN spunea...

:)) asa ceva nu se poate caci la astea raportul e invers. ele raspund comenzii, iau banii si cu cat fac mai multe cu atat se "imbogatesc". dar,intr-adevar, asa ar fi frumos, ca pedeapsa pentru ca nu refuza sa se faca pres in fata comanditarilor.