Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

marți, 21 iunie 2011

Totul despre pasajul denivelat superior Basarab

Era absolut normal sa scriem si noi ceva despre noul pasaj Basarab. Normal ca nu o sa fie un simplu articol pentru ca se va ocupa de acest subiect chiar domnul Dobrescu. Din pacate domnia sa nu a fost alaturi de bucuresteni in plimbarea pe acest pasaj pentru ca a avut alte experiente de trait. Acum ii pare rau ca nu a putut face si asta.
Si pentru ca nu a reusit sa fie prezent la parada organizata pentru "dezvelirea" monumentului, domnia sa s-a hotarat sa abordeze altfel problema. Domnul Dobrescu a inceput sa caute pozele facute de altii. Asa cum era si normal a inceput cu pozele facute de Radu, dar nu l-au multumit pentru ca nu erau de la deschidere. Ce a decis a fost sa "caute pe Google".

Aici voi intrerupe un pic povestirea pentru a va descrie starea de spirit in cadrul biroului nostru cand domnul Dobrescu a decis sa folosesca internetul. In primul rand domnul Dobrescu este de cateva zile nefericit. Spun asta pentru ca dumnealui s-a decis sa comande mancare de la Diet to go si asta implica, din pacate, pentru domnia sa, eliminarea dulciurilor din meniu. Deci un prim motiv de nervozitate, cat de cat controlata. Adaugati la aceasta si utilizare mouse+tastatura+internet si avem o combinatie perfecta pentru a ne purta delicat cu domnia sa. Deci cu gandul la dulciuri si indicatiile noastre pretioase domnul Dobrescu a accesat internetul in cautare unor imagini elocvente ale pasajului Basarab.

Cu un simplu "search pe Google" domnul Dobrescu a intrat in universul nesfarsit al internetului. Bineinteles ca a reusit in cele din urma sa gaseasca poate cele mai interesante poze ale respectivei lucrari de arta.
Prima imagine (sursa foto) selectata de domnul Dobrescu ne prezinta pasajul vazut dinspre Cotroceni catre Dambovita.

A doua imagine (sursa foto) este cea a podului hobanat cu vedere catre Calea Grivitei. Pe fundal se remarca constructiile ce formeaza ansamblul cladirilor de locuinte colective de pe Calea Grivitei.

O imagine aeriana (sursa foto) cu intregul pod hobanat si trecerea acestuia peste calea ferata.

O alta imagine aeriana (sursa foto) a podului hobanat, de data aceasta noaptea. In prim plan este Calea Grivitei, iar pe fundal se vede cladirea Garii de Nord.

O imagine (sursa foto) dinspre bulevardul Dinicu Golescu in care prin luminatul arhitectural este pus in valoare designul extraordinar al podului hobanat.

Acestea au fost imaginile selectate de domnul Dobrescu pentru a prezenta pasajul Basarab. Stiu ca o sa ziceti ca nu sunt chiar aceleasi imagini cu cele care au aparut pe alte site-uri, dar aici nu putem decat sa-i multumim domniei sale pentru calitatile dobandite in utilizarea internetului. Eu personal apreciez mult mai mult aceste imagini ale unui pasaj Basarab care in 2011 nu are benzi pentru biciclisti, trotuare si alte mici detalii.

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

Ati selectat cele mai favorabile unghiuri :)) O sa fie si Calatrava gelos pentru cat de putin a costat.
Multumesc pentru citare!
Intre timp, in cinstea deschiderii, oamenii au reglat unele deficiente. La scurgerile burlanelor au asezat niste fete de masa din plastic pe care au pus niste balast sa nu mai curga apa direct pepamant. Apoi, acolo unde e breteaua de coborare spre Giulesti au anulat pur si simplu o bretea dinspre Plevnei si au continuat un pic trasa de separare cu betisoare reflectorizante foarte dragute, chiar trendy, cu o culoare placuta ... o placere.

Pe de alta parte efectul de trafic este evident pe podul Grant care s-a usurat dintr-o data. Acum e foarte greu sa intri in trafic de pe bretelele de acces caci se merge prea repede si nimeni nu te mai lasa :)

popescu spunea...

@Adrian...domnul Dobrescu iti multumeste pentru confirmarea valorii acestei selectii...pana se "rodeaza" tot pasajul vor mai fi mici rectificari, dar nu si la design :)

abracadabra spunea...

F*****g S**t !!! Daca vede Oprescu postarea asta o sa intre in depresie! Repede repede, bagati niste imagini cu poduri din Chisinau, Tiraspol, Groznii sau Tbilisi sa-i creasca moralul !!!

popescu spunea...

@abracadabra...nu cred ca citeste.