Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

marți, 5 iulie 2011

Domnul Dobrescu ne recomanda

Dupa cum probabil ati aflat, domnul Dobrescu se "lupta" in fiecare zi cu internetul. Domnia sa face eforturi considerabile pentru a naviga, a cauta si a reusi sa descopere subiectele care il pasioneaza. Atat de mult sta cu ochii in calculator ca a inceput sa-si reduca si plimbarile prin oras. Le-a schimbat cu cele pe net. Si pentru ca a simtit nevoia sa impartaseasca cu noi aceste plimbari, domnia sa este decisa sa ne faca unele recomandari, cateva puncte prin care ar trebui sa ne plimbam pe net.
Este vorba de cateva site-uri sau bloguri ce merita vizitate. Unele mai noi, altele mai vechi, toate aceste recomandari au fost grupate intr-o lista. Si pentru ca domnul Dobrescu nu se poate abtine, ne-a lasat si o parere despre fiecare recomandare. Iata lista domniei sale, cu precizarea ca nu este un top:

1.Arhitectura si urbanism in Romania - blogul domnului MARIVS IMPERATOR
Domnul Marivs Imperator este la inceputuri in materie de blog, dar nu si in ce priveste experienta pe internet. Din ce am inteles din surse nesigure, domnia sa a inceput prin comentarea pe alte bloguri sau forumuri, acum facand pasul normal catre publicarea parerilor sale pe blogul personal. Ii urez succes in demersul sau de prezentare a elementelor arhitecturale din Bucuresti si din intreaga tara. Domnia sa gazduieste si concursuri cu premii, concursuri ce pun la incercare cunostiintele cititorilor.

2.Baciu dixit - blogul domnului BACIU
Domnul Baciu a inceput in forta publicare pe blogul personal printr-o serie foarte interesanta despre arenele sportive bucurestene. Mi-a trezit amintiri placute din tinerete. Ii doresc domnului Baciu sa publice articole la fel de incitante in continuare, subiectele fiind de interes pentru cei pasionati de istoria bucuresteana.

3.Povesti cu plimbari - blogul doamnei IOANA R.
Am placerea sa va recomand un blog "vechi" de doar doua luni, dar foarte promitator. Doamna Ioana R. prezinta constructii inviduale din oras, reusind sa aduca in plus si informatii clare privind localizarea exacta, gradul de protectie cat si cateva informatii privind proiectantii. Astept sa vad modul in care se va dezvolta si sper ca articolele sa fie publicate la fel de des in continuare.

4.Reptilianul-Explorari urbane - blogul domnului REPTILIANUL
As vrea sa va spun ca domnul Reptilianul este un explorator urban, un atribut pe deplin meritat. Acolo unde niciun om nu mai cuteaza sa paseasca, domnia sa reuseste sa patrunda si sa ne aduca imagini impresionante. Probabil tineretea si entuziasmul sau il fac sa ne poata surprinde in fiecare articol nou. Ii doresc cat mai multe explorari de succes si il rog totusi sa fie atent avand in vedere periculoasele locuri ale aventurilor sale.

5.Arh. Octav Doicescu - blogul domnului DOICESCU
Pentru cei care doresc sa primeasca informatii despre arhitectul Octav Doicescu, direct de la sursa, fiul domniei sale fiind autorul blogului, va recomand cu toata increderea acest site. Domnia sa prezinta proiecte vechi, informatii necunoscute si povesti din viata arhitectului Octav Doicescu. Un blog care merita multa atentie.

6.Cutia cu vechituri a lu' Potra - blogul domnului VICTOR POTRA
Pentru ca am recomandat blogul scris de fiul arhitectului Doicescu nu se poate sa nu va prezint si blogul publicat de nepotul domnului profesor George Potra,  istoricul Bucurestilor. Sunt informatii personale, fotografii din arhiva celebrului sau bunic, cat si alte lucruri pasionante. Blogul domniei sale este foarte proaspat si astept multe surprize.

7.Critica arhitecturala activa - blogul domnului R.L.
Domnul R.L. a inceput furtunos cu un prim articol ce aminteste de propunerile facute in biroul nostru virtual, dar apele s-au linistit intre timp. Ii doresc domniei sale mai mult timp pentru blog, caci este nevoie de fructificarea oricarei modalitati de a se discuta liber propuneri concrete de refacere a orasului nostru.

8.Cartierul Aviatiei
In final va recomand un site foarte nou despre cartierul Aviatiei, informatii, fotografii si istoria acestui cartier. Sper ca intreaga arhiva de informatii despre acest cartier bucurestean sa se imbogateasca pentru a fi un reper pentru identitatea zonei. Sper sa ma pot descurca mai usor in navigarea pe internet, caci am fost un pic incurcat in utilizarea acestui site. Probabil vina este a mea.

Va multumesc pentru atentia pe care sper ca o veti acorda acestor recomandari. Precizez ca nu am stabilit o ierarhie prin aceasta lista, fiind doar o simpla enumerare. Incerc sa fac cat mai multe eforturi pentru a stapani aceasta unealta noua, internetul, care inca imi pare o mare necunoscuta. In cazul in care autorii blogurilor recomandate de mine vor citi aceste randuri, ii asigur ca incerc sa-i citesc cu acelasi interes pe care il intuiesc in modul in care isi publica articolele.

6 comentarii:

MARIVS IMPERATOR spunea...

Domnule Dobrescu, va multumesc pentru lecturarea site-ului meu si pentru mentionarea in aceasta lista! :)

Anonim spunea...

Vă mulţumesc pentru recomandare, Domnule Dobrescu.

Victor Potra

popescu spunea...

@Marivs + Victor Potra...voi transmite multumirile domnului Dobrescu...placerea a fost de partea noastra si va urez si eu cat mai multe articole

Ioana R. spunea...

Va multumesc si eu pentru recomandare si pentru cuvintele frumoase pe care le-ati scris despre fiecare blog in parte.

Ioana R.

Reptilianul spunea...

Domnule Dobrescu, va multumesc deasemenea pentru rcomandare!

Alex Iacob

popescu spunea...

@Ioana R.+Reptilianul...domnul Dobrescu a primit toate multumirile si va transmite tuturor sa reusiti in continuare articole la fel de interesante