Blogul s-a mutat.

Vei fi redirecţionat automat la noul site. Dacă acest lucru nu se întâmplă, accesează
http://www.ideiurbane.ro
şi updatează-ţi bookmark-urile.

miercuri, 13 iulie 2011

O casa expropriata

Reporterul nostru super-special si-a facut din nou datoria si ne prezinta o noua stire bomba. Este de domeniul paranormalului ce s-a putut intampla acum cateva saptamani, totul desfasurandu-se fara ca nimeni sa nu spuna nimic. Nicio aparitie media, niciun talk-show, nicio o stire cat de mica despre aceasta descoperire. In timp ce deschiderea pasajului Basarab a fost clasata de importanta nationala, evenimentul descoperit de reporterul nostru a fost inexistent.

Inaugurarea pasajului Basarab s-a facut cu surle si trambite, cu fanfara si majorete. A fost un spectacol demn de o asemenea realizare unica. Dar pasajul nu este o realizare unica. Dimpotriva. Este un nimic pe langa descoperirea noastra. Suntem pregatiti sa va informam ca administratia orasului a realizat cea mai mare minune a timpurilor noastre. De fapt credem ca este cea mai mare realizare a tuturor timpurilor.

Ce s-a intamplat insa in orasul nostru, fara ca nimeni sa nu observe? Faptele sunt foarte clare: intr-o singura saptamana, primaria a reusit sa proiecteze, sa faca exproprierile necesare si sa construiasca cel mai mare pasaj suprateran din lume. Este cel mai lung, cel mai inalt, cel mai lat si cel mai greu.
In prima zi a saptamanii minunilor primaria a aprobat PUZ-ul si a realizat proiectul pasajului. In cea de a doua zi s-a aprobat hotararea de expropriere. Aici s-au inregistrat cateva discutii in contradictoriu privind suma platita, dar si a faptului ca pasajul afecteaza una dintre cele mai importante realizari ale poporului roman. Pentru construirea acestui pasaj a fost expropriata o bucata din Casa Poporului.

Stiu, o sa spuneti ca asa ceva este un atentat la institutiile statului, o bataie de joc la adresa poporului roman si a tot ce reprezinta natiunea noastra. Dar proiectul prevede exproprierea in vederea construirii pasajului si, in faza a doua, o extindere a casei. Acesta a fost si argumentul final care a convins intreg consiliul general. Oportunitatea realizarii investitiei nu au mai fost pusa la indoiala. Unanimitate.

In ziua a treia a saptamanii s-a realizat demolarea partii casei afectata de noul pasaj. La eveniment a asistat si un sobor de preoti care a sfintit inceputul lucrarii. In ziua a patra a fost pauza din cauza vizitei pe santier a mai multor oficialitati. Ziua cinci a insemnat finalizarea lucrarilor la intregul pasaj. In ziua a sasea s-au facut ultimele verificari, iar ziua a saptea a fost rezervata unei deschideri private la care au fost prezente cateva oficialitati, un sobor de preoti, pentru sfintirea lucrarii finalizate, precum si toti cei care au lucrat la infaptuirea acestei minuni.

Reporterul nostru a reusit sa realizeze o fotografie chiar in momentul finalizarii lucrarii care reprezinta viitorul luminos al Bucurestilor. Acum putem avea inca un motiv de mandrie si bucurie.
Iata ca avem o dovada clara a viziunii minunate a administratiei noastre. Asa da. Lucrarea va fi finalizata in totalitate in momentul in care se va realiza si extinderea Casei Poporului. Pentru cei care vor sa vada cum decurg lucrarile, reporterul nostru va indeamna sa vizitati curtea casei unde, chiar in acest moment, s-a inceput ridicarea extinderii. Si pentru ca stie ca este greu sa va orientati in cea mai mare curte a celei mai mari case, va transmite ca santierul extinderii este inceput in coltul dinspre hotelul Mariott la intersectia Caii 13 Septembrie cu strada Izvor.

Acest articol este un pamflet si va fi tratat ca atare, orice asemanare cu persoane, situatii sau cladiri din realitate, este pur intamplatoare.

5 comentarii:

hm spunea...

tii, dac-ar expropria si Catedrala Mantuirii cu ocazia asta!!!!

Raiden spunea...

FantaFUCKINtastic!

ADRIAN spunea...

Cum a putut fi realizata o astfel de investitie fara O TELEGONDOLA !??? Rusinos, rusinos :))

toni spunea...

faina idee...sper ca cei in drept sa nu-ti citeasca blogul..:)))
Pe de alta parte, am si eu doua astfel de idei de care nu prea am timp sa le pun in practica...Mai alaltaieri am inhalat ceva canicula prin buzesti vazand cum 'opritoru' nostru primar a reusit sa alunge "mizeria si fauna distrugatoare" niveland terenul cu buldozerele. DAr, vai, 'fauna' s-a mutat alaturi la ce a mai ramas in picioare si ma gandesc ca daca mai calca de doua tei ori pe brazda cu senila va ajunge sarmana 'fauna' sa se mute in singura cladire ramasa intacta, si anume casa lu' poporu'...Mi-ar placea s-o vad fumurie, cu geamurile tzandari si rufele prinse de toti peretii.

O a doua idee e inspirata de ce se intampla cu teatrul national. Eu unul as baga matza-ntre cei cu epoleti pe frunte din primarie si as incerca sa-i conving sa faca la fel cu casa poporului ca cine stie ce descopera inlauntrul ei daca o despieliţează..:))...

Pana atunci, ma multumesc doar cu: http://www.flickr.com/photos/tonica/5880963866/in/photostream

popescu spunea...

@hm...cuvantul pe care il cauti este extindere :)
@Raiden...i know :)
@Adrian...poti sa stii cum se va termina pana la urma extinderea? :))
@toni...buna poza...sa vedem ce se mai poate intampla pe viitor cu aceasta casa :)